Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is bedoeld voor iedereen die een blessure heeft opgelopen tijdens het sporten, werken of een ander activiteit en zo snel mogelijk de sportbeoefening weer wil hervatten. Ook kan het u helpen bij het voorbereiden op een sportevenement zoals het lopen van een marathon of een lange fietstocht om blessurevrij te blijven. Bent niet u niet in staat op dit moment te sporten als gevolg van een chronische ziekte of handicap, maar zou u dat wel graag willen, ook dan kan ik u met sportfysiotherapie ondersteunen om uw doelen te behalen. 

Zodra ik me een goed beeld heb gevormd van uw klachten en beperkingen, kan ik een behandelplan en revalidatieschema maken, afgestemd op uw mogelijkheden en op de sport die u beoefent en doelen die u wilt bereiken. Ik kijk naar uw motoriek en analyseer de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.
Braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur kunnen ook deel van de behandeling uitmaken.
Ik behandel u sportspecifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau. Desnoods overleg ik met uw trainer over een aangepast trainingsschema.

Voor welke klachten en vragen is sportfysiotherapie geschikt?